Valorant DX11 feature level 10.0 is required to run the engine Hatası Çözümü

0
256
Valorant DX11 feature level 10.0 is required to run the engine

Tekrardan selamlar sevgili okurlar. Son zamanlarda birçok Valorant kullanıcısının başına gelen bir hata kodunu sizlere duyurmak için toplandık. Valorant dx11 feature level 10.0 is required to run the engine hatası ile karşılaşan okurlar ne yapmalı? Valorant DX11 hatası çözümü nedir? tarzında soruların cevaplandırmaya çalıştık. Bu ve bunun gibi diğer Valorant hataları için diğer yazılarımıza bakmayı unutmayın. Ayrıca Valorant istemcinizde bir sorun yaşıyorsanız ”Valorant İstemci Hatası Nasıl Çözülür?” adlı yazımıza tıklayarak ulaşabilirsiniz. Gelin vakit kaybetmeden başlayalım.

Valorant DX11 feature level 10.0 is required to run the engine Hatası

Bu hatayı alan birçok kullanıcı genelde yeni güncellemeden sonra bu hata ile karşılaştıklarını söylüyorlar. Yapımcıların her güncellemeden sonra Grafik kartlarında bir ayarlamaya gitmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bazı oyuncular oyuna giriş yapmasına rağmen Oyna’ya basınca bu hatayı aldığını söylüyor. Sizde bu hatayı alıyorsanız korkmanıza gerek yok. Altta verdiğimiz çözüm yollarını takip ederek bu hata kodundan kurtulabilirsiniz.

Bilgisayarınız Oyunu Destekliyor Mu?

Öncelikle bilgisayarınızın oyunu desteklemesi(kaldırması) burada önemli bir nokta. Bunu da çok kolay bir şekilde tarayıcınıza ”Can you run it” yazarak çıkan ilk siteden kontrol edebilirsiniz.

Valorant DX11 feature level 10.0 is required to run the engine
Valorant için Can You Run It işlemini uyguluyoruz.
  1. Sayfaya girdiğimiz zaman arama kısmına Valorant yazıyoruz ve Can You Run It’e basıyoruz.
  2. Birkaç saniye sonra alt kısımda Detection.exe dosyası gelecektir. Onu çalıştırıyoruz.
  3. Uygulama bir süre bilgisayarınızı taradıktan sonra kendi kendine kapanacaktır ve sitede sonuçlarınız görünecektir. Eğer onaylandıysa bilgisayarınız bu oyunu kaldırabilir demektir.

Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleme

  1. Ekran kartımızın modeline şu şekilde bakıyoruz. Bilgisayarım’a sağ tık>yönet>sol panelden ”aygıt yöneticisi”>Görüntü bağdaştırıcıları>(Ekran kartımızın modeli burada yazar) örnek: NVIDIA GeForce GTX 1050.
  2. Daha sonrasında tarayıcınızdan NVIDIA.com a girin.
  3. Sürücüler kısmında Manuel aramadan ekran kartınızı bulun.(Doğru ekran karını seçtiğinizden emin olun)
  4. Kabul Et ve Yükle kısmına basın ve kurulumu başlatın.
  5. Kurulum bitince güncellemesini yapın.

Ekran kartınız AMD ise onun içinde benzer adımları uygulayarak güncelleyebilirsiniz.

Directx Yazılımını Kurun

Microsoft’un sitesinden ulaşabilirsiniz. Daha sonra indirdiğiniz dxwebsetup.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırıp adımları takip ediyoruz.

Bütün bu işlemlerden sonra Ekran kartınız da destekliyorsa Valorant’ı açabilmeniz gerekiyor. Hala çözüme ulaşmadıysanız Windows güncellemelerini yaptığınızdan emin olun ve bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Instagram hesabımızda buna benzer hata kodlarının çözümlerini önceden haberdar ediyoruz. Takipte kalın. Hoşça kalın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here